Projecten

Kindervakantieweek WGDGO

Stichting WGDGO neemt kinderen die te maken hebben met financiële armoede mee op vakantie. Deze vakantieweek voor (2x30) kinderen vindt plaats in de week van 28 juli t/m 4 augustus in drie huisjes bij Landal Coldenhove.

Steun of bekijk dit project

Fix upcycle lab - Stadswerkplaats

Eerder fix upcycle lab dat moest verdwijnen ivm verhuizing van de Stadswerkplaats willen wij weer leven inblazen.

Steun of bekijk dit project

Peuters spelen samen bij Waterkracht

Elke dinsdag is er een laagdrempelige speelgroep voor peuters (en hun ouders) in Waterkracht met begeleiding van leidsters van Dikkertje Dap Kinderopvang. We bieden kinderen en ouders uit de wijk Waterkwartier een rijke speel/taal omgeving, waarin zij samen leren spelen en waarmee we de ouders een moment rust gunnen.

Steun of bekijk dit project

Grenzeloos muziek

Grenzeloos Muziek wil iedereen in het AZC de kans bieden om muziekles te krijgen. De initiatiefnemers zoeken mensen die bij willen dragen om het project duurzaam voort te zetten.

Steun of bekijk dit project

Onderhoud Dierenweide Zwanevlot

In de afgelopen jaren is het onderhoud er wat bij ingeschoten en ondertussen is er redelijk was achterstallig onderhoud. Vooral het pleintje met de stallen kan wel wat aandacht gebruiken.

Steun of bekijk dit project

Een gezellige en groene Hamersplaats

Een zevental omwonenden van de Hamersplaats heeft het initiatief genomen om van de Hamersplaats een klimaatvriendelijke en veilige ontmoetingsplaats te maken.

Steun of bekijk dit project

Week vakantie in de WGDGO caravan

Voor gezinnen die geen vakantie kunnen betalen is er de WGDGO caravan. Zo kunnen deze gezinnen toch op een onbezorgde vakantie.

Steun of bekijk dit project

Unlock Together

Wat als je geen gemiddeld mens bent? Als je een fysieke of psychische beperking hebt? Of als fulltime mantelzorger alleen nog maar de deur uit komt voor boodschappen? Waar ontmoet je dan nieuwe mensen? Met Unlock Together bouwen we een applicatie zodat ook de 'niet-gemiddelde Zutphenaar' nieuwe vrienden kan maken.

Steun of bekijk dit project

Uitleenbank Zutphen - fase 3

Veel sociale projecten in Zutphen hebben af en toe spullen nodig zoals een beamer, geluidsinstallatie of partytent. Met de Uitleenbank willen we dit soort spullen makkelijk en duurzaam beschikbaar maken. Wegens eerder succes willen we nu graag ons assortiment uitbreiden en digitaal toegankelijker maken.

Steun of bekijk dit project

Sjane's zomer voor kinderen

Sjane organiseert iedere woensdag in de zomer kinderuitjes.

Steun of bekijk dit project

Liftcafés

Door maandelijks bij de liftingang samen met buurtbewoners gezellige zitjes te creëren, daar lekkere gezonde hapjes te serveren en spontane gesprekjes aan te knopen met bewoners die op de lift wachten, willen we de cohesie tussen de bewoners extra laten groeien.

Steun of bekijk dit project

Mijn hoofd is een zeef - Nognayah

Nognayah is een plek waar jonge mensen en hun omgeving worden geholpen zonder hulp te verlenen. Nognayah bereikt haar doel onder meer door: Subculturele activiteiten te organiseren en te faciliteren middels de input, hulp, visie en talenten van mensen met een psychiatrische, maatschappelijke of criminele kwetsbaarheid.

Steun of bekijk dit project

Voetbalbuddy's - Buddy to Buddy

Vluchtelingen in Zutphen verwelkomen door deze zomer samen te voetballen en je wereld voor elkaar open te stellen. Niet alleen 1-op-1, maar ook met een leuke groep mede-buddy's! Sportief, sociaal en verrijkend! Word jij ook voetbalbuddy?

Steun of bekijk dit project

De Kleine Kantine startfase

De jeugdspelers van Be Quick komen uit kwetsbare gezinnen en nemen hun problemen mee naar het voetbalveld. De club is daar steeds meer aandacht aan gaan geven. Zij wil dat haar spelers met een vrij hoofd kunnen voetballen. Zodoende zijn de coaches van de jeugdteams steeds meer zorg gaan verrichten. Op basis van deze ontwikkeling is het plan ontstaan om met “De Kleine Kantine” te starten.

Steun of bekijk dit project

WelKom Boodschappen

Wekelijks worden boodschappen uitgedeeld aan diegenen die een zeer laag inkomen hebben en niet in aanmerking (meer) komen voor de Voedselbank

Steun of bekijk dit project

Stronger Men

Mannen uit de wijk Waterkwartier versterken door ze samen te brengen, gezamenlijke activiteiten te ondernemen en ze aandacht en indien gewenst begeleiding en ondersteuning te geven.

Steun of bekijk dit project