Projecten

Unlock Together

Wat als je geen gemiddeld mens bent? Als je een fysieke of psychische beperking hebt? Of als fulltime mantelzorger alleen nog maar de deur uit komt voor boodschappen? Waar ontmoet je dan nieuwe mensen? Met Unlock Together bouwen we een applicatie zodat ook de 'niet-gemiddelde Zutphenaar' nieuwe vrienden kan maken.

Steun of bekijk dit project

Onderhoud Dierenweide Zwanevlot

In de afgelopen jaren is het onderhoud er wat bij ingeschoten en ondertussen is er redelijk was achterstallig onderhoud. Vooral het pleintje met de stallen kan wel wat aandacht gebruiken.

Steun of bekijk dit project

Meedoen door Toneel - Weertheater

Door de voorstelling One Flew over the Cuckoo's Nest worden sociale verbindingen gelegd en ontwikkelen mensen door toneelspel sociale vaardigheden en zelfvertrouwen.

Steun of bekijk dit project

Excelsior Maatschappelijk

Muziekvereniging Excelsior is al 100 jaar actief in Warnsveld en Zutphen. Er zijn in die 100 jaar steeds meer overdekte plekken voor buurtactiviteiten verdwenen. Voor de komende 100 jaar wil Excelsior daarom haar gebouw opknappen en openstellen voor meer verenigingen uit de buurt.

Steun of bekijk dit project

Donatiesysteem Nieuwe Wereld

Onze missie is de Nieuwe Wereld door middel van het Donatiesysteem een enorme impuls te geven. Doe je mee? Met € 1,- per week veranderen we de wereld. Wil je weten hoe? Kom dan naar: !! Informatieavond !! Op woensdag 17 mei is er een informatieavond in De Proeflokalen aan het Vispoortplein. De deur is open vanaf 19.45 uur, om 20.00 uur starten we. Graag tot dan!

Steun of bekijk dit project

Roze Salon Zutphen

Samen met een mede-initiatiefnemer ben ik bezig met het oprichten van de Roze Salon Zutphen. Het idee dat dit een ontmoetingsgroep wordt voor LHBTIQ+ 50-plussers. Uit een onderzoek van de gemeente Zutphen bleek dat er onder deze groep veel behoefte is aan een veilige plek waar zij gelijkgestemden kunnen ontmoeten en samen leuke dingen kunnen ondernemen. Er is een eerste bijeenkomst gepland op 30 januari waarbij het de bedoeling is dat de mensen die daar aanwezig zijn, meedenken over hoe we de Roze Salon Zutphen vorm kunnen gaan geven. Daarna zouden we graag een mooie jaarplanning willen maken met leuke activiteiten, maar waarschijnlijk ook gewoon samen koffiedrinken. Het idee is om deze bijeenkomsten maandelijks te gaan organiseren, maar dit laten we vooral afhangen van wat de doelgroep zelf aangeeft.

Steun of bekijk dit project

Uitleenbank Zutphen - fase 3

Veel sociale projecten in Zutphen hebben af en toe spullen nodig zoals een beamer, geluidsinstallatie of partytent. Met de Uitleenbank willen we dit soort spullen makkelijk en duurzaam beschikbaar maken. Wegens eerder succes willen we nu graag ons assortiment uitbreiden en digitaal toegankelijker maken.

Steun of bekijk dit project

De Kleine Kantine startfase

De jeugdspelers van Be Quick komen uit kwetsbare gezinnen en nemen hun problemen mee naar het voetbalveld. De club is daar steeds meer aandacht aan gaan geven. Zij wil dat haar spelers met een vrij hoofd kunnen voetballen. Zodoende zijn de coaches van de jeugdteams steeds meer zorg gaan verrichten. Op basis van deze ontwikkeling is het plan ontstaan om met “De Kleine Kantine” te starten.

Steun of bekijk dit project

Fix upcycle lab - Stadswerkplaats

Eerder fix upcycle lab dat moest verdwijnen ivm verhuizing van de Stadswerkplaats willen wij weer leven inblazen.

Steun of bekijk dit project

Kindervakantieweek WGDGO

Stichting WGDGO neemt kinderen die te maken hebben met financiële armoede mee op vakantie. Deze vakantieweek voor (2x30) kinderen vindt plaats in de week van 28 juli t/m 4 augustus in drie huisjes bij Landal Coldenhove.

Steun of bekijk dit project

Een gezellige en groene Hamersplaats

Een zevental omwonenden van de Hamersplaats heeft het initiatief genomen om van de Hamersplaats een klimaatvriendelijke en veilige ontmoetingsplaats te maken.

Steun of bekijk dit project

Week vakantie in de WGDGO caravan

Voor gezinnen die geen vakantie kunnen betalen is er de WGDGO caravan. Zo kunnen deze gezinnen toch op een onbezorgde vakantie.

Steun of bekijk dit project

Gilde POWER Veerkracht op leeftijd

POWER laat 55 plussers die in een sociaal of geestelijk isolement zitten weer deelnemen aan de maatschapij.

Steun of bekijk dit project

Nieuwe locatie Parentshouse Kuiperstraat

Parentshouse Zutphen heeft tot doel het voorkomen van gecompliceerde (echt) scheidingen en ouderverstoting. Naast hun woning aan de Melatensteeg komt er komend jaar een nieuwe woning met 8 appartementen aan de Kuiperstraat 2.

Steun of bekijk dit project

Stronger Men

Mannen uit de wijk Waterkwartier versterken door ze samen te brengen, gezamenlijke activiteiten te ondernemen en ze aandacht en indien gewenst begeleiding en ondersteuning te geven.

Steun of bekijk dit project

Grenzeloos muziek

Grenzeloos Muziek wil iedereen in het AZC de kans bieden om muziekles te krijgen. De initiatiefnemers zoeken mensen die bij willen dragen om het project duurzaam voort te zetten.

Steun of bekijk dit project