Mede in Zutphen

Maak Mede Mogelijk

Mede in Zutphen is dé plek voor iedereen die wil bijdragen aan leven in Zutphen en onze gemeente een beetje mooier wil maken. Mede In Zutphen helpt sociaal initiatief groeien tot projecten die positieve impact maken. Mede door jou, Mede In Zutphen.

Waarom Mede in Zutphen?

Mede in Zutphen benut potentieel en maakt optimaal gebruik van menskracht, materiaal en middelen in Zutphen en Warnsveld. In gemeente Zutphen zijn ontzettend veel mensen en organisaties die mooie plannen hebben voor hun buurt, wijk of gemeente. Mede in Zutphen helpt ieder sociaal project dat bijdraagt aan een prettig leefklimaat in Zutphen en Warnsveld. Of je nou ondersteuning nodig hebt vanaf de eerste stap, of op onderdelen van je project.
Door bovendien sociale projecten en hun wensenlijsten in beeld te brengen, maken we het voor zoveel mogelijk inwoners, organisaties en instellingen mogelijk om mede mogelijk te maken.  

Hoe werkt Mede in Zutphen?

Mede In Zutphen is specifiek bedoeld voor projecten in gemeente Zutphen die de samenleving een beetje mooier maken. Dat kunnen kleine én hele grote projecten zijn. Mede In Zutphen begeleidt projecten van start tot financiering volgens het Mede In Model. Aan ieder project koppelen we een projectcoach die de initiatiefnemer ondersteunt.

Voor initiatiefnemers

Nadat je jouw plan of project met Mede In Zutphen hebt gedeeld via Start Project, nemen we contact met je op. We beoordelen of jouw plan past binnen Mede In Zutphen en gaan op zoek naar een projectcoach die we aan het project koppelen. De projectcoach ondersteunt ieder project bij het doorlopen van het Mede In Model. Dat Model is een stappenplan dat uiteindelijk leidt tot een succesvol project.

De projectcoach helpt je bij het maken van een beknopt projectplan en een wensenlijst waarop alles staat dat nodig is om je project te realiseren. Als je plan en wensenlijst compleet zijn, vertel je in een pitchfilm over je project. Dat is de basis waarmee je project gedeeld kan worden bij onder andere bedrijven, je eigen netwerk, lokale en landelijke fondsen. Op die plekken vind je draagvlak, spullen, financiering en vrijwilligers. Stap voor stap komen gestelde doelen dichterbij. Niet adhoc of door toeval, maar stevig onderbouwd zodat er bij de laatste stap nog maar één optie is: succesvolle realisatie!

Voor iedereen die bij wil dragen

Mede In Zutphen maakt sociale projecten en hun wensenlijsten beter zichtbaar. Zo kunnen geïnteresseerde bedrijven, vrijwilligers of financiers projecten eenvoudig ondersteunen met menskracht (kennis of handjes), materiaal (fysieke spullen, grondstoffen of materialen) of middelen (financiële ondersteuning). Natuurlijk denkt Mede in Zutphen mee over concrete matches en kansen.

Ondernemers die invulling moeten geven aan hun Social Return verplichting, bieden we -in overleg- de mogelijkheid om onze projecten te ondersteunen. Op de website van Gemeente Zutphen staat meer informatie over Social Return in Zutphen.