Projecten

ZomerFestival Waterkwartier

Zomerse activiteiten bundelen, promoten en ondersteunen binnen het gehele Waterkwartier.

Steun of bekijk dit project

Kidsclub de Berkel - kindervakantieweek

Voor kinderen in armoede wordt er een jaarlijkse kindervakantieweek voor kinderen in Berkelpark georganiseerd.

Steun of bekijk dit project

Liftcafés

Door maandelijks bij de liftingang samen met buurtbewoners gezellige zitjes te creëren, daar lekkere gezonde hapjes te serveren en spontane gesprekjes aan te knopen met bewoners die op de lift wachten, willen we de cohesie tussen de bewoners extra laten groeien.

Steun of bekijk dit project

Bustocht naar de Zaanse Schans - Zonnebloem de Hoven

We willen al heel lang graag met een bus naar de Zaansche Schans en Volendam. Ons idee is dan om dan een boottocht te maken van Volendam naar Marken. De kosten daarvoor zijn zo hoog dat we die niet kunnen en willen verhalen op onze gasten, iedereen moet gewoon meekunnen Elke financiële aanvulling op ons budget is daarom van harte welkom zodat we de gasten kunnen compenseren.

Steun of bekijk dit project

Stratenvolleybaltoernooi FC Zutphen

Op zondag 23 april wordt er door volleybalvereniging WSV een stratenvolleybal toernooi georganiseerd op het terrein van FC Zutphen. Door dit initiatief wordt de samenhang in deelnemende straten bevorderd, omdat er volleybalteams worden gevormd per straat.

Steun of bekijk dit project

Uitleenbank Zutphen

Veel sociale projecten in Zutphen hebben af en toe spullen nodig zoals een beamer, geluidsinstallatie of partytent. Met de Uitleenbank willen we dit soort spullen makkelijk en duurzaam beschikbaar maken. Wegens eerder succes willen we nu graag ons assortiment uitbreiden en digitaal toegankelijker maken.

Steun of bekijk dit project

Herstelcafé

Herstelcafé is een ontmoetingsplaats voor drugsverslaafden in herstel. De ontmoeting heeft een positieve werking op dit herstel.

Steun of bekijk dit project

Onderhoud Dierenweide Zwanevlot

In de afgelopen jaren is het onderhoud er wat bij ingeschoten en ondertussen is er redelijk was achterstallig onderhoud. Vooral het pleintje met de stallen kan wel wat aandacht gebruiken.

Steun of bekijk dit project

Stadsgasthuis Favorabel

Het Stadsgasthuis Favorabel is een initiatief van WWIB Zorg op maat. Uitbreiding van activiteiten naast de huidige diensten die verleend worden door onze zorgonderneming aan de Gasthuisstraat. Deze zal een functie hebben buurthuis /wijkcentrum met inloop mogelijkheden om binnen te wandelen voor een kopje thee, koffie, non-alcoholische dranken en kleine lunchkaart.

Steun of bekijk dit project

Gilde POWER Veerkracht op leeftijd

POWER laat 55 plussers die in een sociaal of geestelijk isolement zitten weer deelnemen aan de maatschapij.

Steun of bekijk dit project

Unlock Together

Wat als je geen gemiddeld mens bent? Als je een fysieke of psychische beperking hebt? Of als fulltime mantelzorger alleen nog maar de deur uit komt voor boodschappen? Waar ontmoet je dan nieuwe mensen? Met Unlock Together bouwen we een applicatie zodat ook de 'niet-gemiddelde Zutphenaar' nieuwe vrienden kan maken.

Steun of bekijk dit project

Een TV voor de Huiskamer van de Buurt

Met een TV in de Huiskamer kunnen we meer activiteiten ontplooien voor de buurt

Steun of bekijk dit project

Kindervakantieweek WGDGO

Stichting WGDGO neemt kinderen die te maken hebben met financiële armoede mee op vakantie. Deze vakantieweek voor (2x30) kinderen vindt plaats in de week van 28 juli t/m 4 augustus in drie huisjes bij Landal Coldenhove.

Steun of bekijk dit project

Voetbalbuddy's - Buddy to Buddy

Vluchtelingen in Zutphen verwelkomen door deze zomer samen te voetballen en je wereld voor elkaar open te stellen. Niet alleen 1-op-1, maar ook met een leuke groep mede-buddy's! Sportief, sociaal en verrijkend! Word jij ook voetbalbuddy?

Steun of bekijk dit project

Workshops in koffiehuis Sparkle

Koffiehuis Sparkle wil vanuit haar stichting gratis leuke en inspirerende workshops organiseren voor mensen die weinig te besteden hebben. Zij hebben al een locatie waar ze de workshops kunnen houden; het gezellige koffiehuis in de Spittaalstraat. Per avond zijn er 1 of 2 vrijwillige barista's/gastvrouwen aanwezig.

Steun of bekijk dit project

Geweldige Zetjes

Bewoners organiseren voor bewoners activiteiten en workshops in en om Geweldig!. We werken toe naar een zomerfestival in de tuin en het wijkrestaurant op 7 juli.

Steun of bekijk dit project