Projecten

Klimaattuinen Stokebrand - naar een koele buurt

Zutphen bereidt zich voor op de gevolgen van de klimaatverandering. Alle bewoners van de stad dragen bij naar hun mogelijkheden bijvoorbeeld door hun tuinen klimaatvriendelijker te maken. In dit project gaan we campagne voeren in de deelwijk Stokebrand.

Steun of bekijk dit project

Jongeren onder dak bij Sjane

Sjane vangt in haar (tuin)huis 8 jongeren nergens terechtkunnen om verschillende redenen. Ze kookt voor ze, biedt hen onderdak en slaapplek.

Steun of bekijk dit project

Donatiesysteem Nieuwe Wereld

Onze missie is de Nieuwe Wereld door middel van het Donatiesysteem een enorme impuls te geven. Doe je mee? Met € 1,- per week veranderen we de wereld. Wil je weten hoe? Kom dan naar: !! Informatieavond !! Op woensdag 17 mei is er een informatieavond in De Proeflokalen aan het Vispoortplein. De deur is open vanaf 19.45 uur, om 20.00 uur starten we. Graag tot dan!

Steun of bekijk dit project

Een gezellige en groene Hamersplaats

Een zevental omwonenden van de Hamersplaats heeft het initiatief genomen om van de Hamersplaats een klimaatvriendelijke en veilige ontmoetingsplaats te maken.

Steun of bekijk dit project

Herstelcafé

Herstelcafé is een ontmoetingsplaats voor drugsverslaafden in herstel. De ontmoeting heeft een positieve werking op dit herstel.

Steun of bekijk dit project

Gezond leven met de ISK

De ISK wil haar jongeren helpen met een gezonder leven.

Steun of bekijk dit project

De Dagelijkse Soep

Gratis biologische maaltijdsoep en versgebakken brood voor mensen in Zutphen die dat hard nodig hebben. Met veel liefde gemaakt en rondgebracht door de jongeren, buren en vrijwilligers van Het Dagelijks Bestaan

Steun of bekijk dit project

Cruyff Court

Het realiseren van een Cruyff Court, een openbaar trapveld aan de Gerard Doustraat. Dit trapveld heeft hekken waardoor ze geen last hebben van hondenpoep in het gras zoals op het open veld. Bovendien gaat de kunstgrasmat langer mee, zitten er geen kuilen in en oogt het Cruyff Court onderhouden.

Steun of bekijk dit project

Bewonersinitiatief Hondenoefenveld

Bewoners nemen het initiatief voor een omheind hondenoefenveld om in een veilige omgeving te kunnen oefenen met gedrag/gehoorzaamheid zonder overlast te veroorzaken en elkaar als hondeneigenaren uit de buurt te kunnen ontmoeten.

Steun of bekijk dit project

Stadsgasthuis Favorabel

Het Stadsgasthuis Favorabel is een initiatief van WWIB Zorg op maat. Uitbreiding van activiteiten naast de huidige diensten die verleend worden door onze zorgonderneming aan de Gasthuisstraat. Deze zal een functie hebben buurthuis /wijkcentrum met inloop mogelijkheden om binnen te wandelen voor een kopje thee, koffie, non-alcoholische dranken en kleine lunchkaart.

Steun of bekijk dit project

Ontroerend-goed Zutphen

Wij willen het onroerend goed van Zutphen beschikbaar maken voor sociale projecten om ontroerend goede dingen mee te doen. Vaak is er maar heel even ruimte nodig, voor opslag, als flexplek of een bijeenkomst. De pandenbank biedt uitkomst!

Steun of bekijk dit project

Peuters spelen samen bij Waterkracht

Elke dinsdag is er een laagdrempelige speelgroep voor peuters (en hun ouders) in Waterkracht met begeleiding van leidsters van Dikkertje Dap Kinderopvang. We bieden kinderen en ouders uit de wijk Waterkwartier een rijke speel/taal omgeving, waarin zij samen leren spelen en waarmee we de ouders een moment rust gunnen.

Steun of bekijk dit project

Mijn hoofd is een zeef - Nognayah

Nognayah is een plek waar jonge mensen en hun omgeving worden geholpen zonder hulp te verlenen. Nognayah bereikt haar doel onder meer door: Subculturele activiteiten te organiseren en te faciliteren middels de input, hulp, visie en talenten van mensen met een psychiatrische, maatschappelijke of criminele kwetsbaarheid.

Steun of bekijk dit project

Liftcafés

Door maandelijks bij de liftingang samen met buurtbewoners gezellige zitjes te creëren, daar lekkere gezonde hapjes te serveren en spontane gesprekjes aan te knopen met bewoners die op de lift wachten, willen we de cohesie tussen de bewoners extra laten groeien.

Steun of bekijk dit project

Excelsior Maatschappelijk

Muziekvereniging Excelsior is al 100 jaar actief in Warnsveld en Zutphen. Er zijn in die 100 jaar steeds meer overdekte plekken voor buurtactiviteiten verdwenen. Voor de komende 100 jaar wil Excelsior daarom haar gebouw opknappen en openstellen voor meer verenigingen uit de buurt.

Steun of bekijk dit project

Onderhoud Dierenweide Zwanevlot

In de afgelopen jaren is het onderhoud er wat bij ingeschoten en ondertussen is er redelijk was achterstallig onderhoud. Vooral het pleintje met de stallen kan wel wat aandacht gebruiken.

Steun of bekijk dit project