Projecten

Project-Z 2023

Door Project-Z hebben jongeren in leuk gezelschap hun ontspanning gehad, zijn ze in beweging of creatief bezig geweest, hebben ze gegeten én hebben ze hun huiswerk af!

Gefund: Bekijk dit project

Veiligheidskleding voor Walhallab

WALHALLAb maakt voor velen al het leven mooier.Graag geven we nog meer jongeren die kans.

Gefund: Bekijk dit project

Kerstlichtjestocht

Een Kerstlichtjes tocht op vrijdagmiddag 15 december 2023 door Zutphen waarbij het verhaal van de Vredesvorst wordt verteld en verbeeld.

Gefund: Bekijk dit project

Kunst en Meer

Door culturele activiteiten te organiseren voor mensen die eenzaam zijn of in armoede leven, bereiken we sociale verbondenheid, geven een buurtgevoel en halen mensen uit hun isolement.

Gefund: Bekijk dit project

Bustocht naar de Zaanse Schans - Zonnebloem de Hoven

We willen al heel lang graag met een bus naar de Zaansche Schans en Volendam. Ons idee is dan om dan een boottocht te maken van Volendam naar Marken. De kosten daarvoor zijn zo hoog dat we die niet kunnen en willen verhalen op onze gasten, iedereen moet gewoon meekunnen Elke financiële aanvulling op ons budget is daarom van harte welkom zodat we de gasten kunnen compenseren.

Gefund: Bekijk dit project

Vakantietas

Kinderen, waarvan de ouders gebruikmaken van de Voedselbank in Zutphen, voorzien van een leuk gevulde rugtas om de zomervakantie door te komen.

Gefund: Bekijk dit project

Eten en koken doe je zo

In deze cursus leren jongeren tussen 7 en 12 jaar alles over eten, proeven en proberen.

Gefund: Bekijk dit project

Cleanup Scheperstee 2021

Met zo'n 100 leerlingen van de Scheperstee ruimen we op World Cleanup Day 2021 zwerfafval op.

Gefund: Bekijk dit project

UHHUHH Connec-T-shirts

Kleding voorzien van teksten die uitnodigen tot verbinding en connectie, en deze uitdelen aan mensen die niet het geld hebben om kleding zelf aan te schaffen.

Gefund: Bekijk dit project

Stadswerkplaats & Hand

Kringloopwinkel De Hand en Stadswerkplaats Zutphen intensiveren hun samenwerking. Beide organisaties gaan verhuizen en vanaf hun nieuwe plek zullen ze hun eigen activiteiten uitvoeren én hun krachten bundelen in een Circulair Ambachtscentrum.

Gefund: Bekijk dit project

Genestetplein speeltuin fase 1

Een club van enthousiaste bewoners uit de Dichterswijk zet zich in voor een nieuwe speeltuin in hun buurt. De speeltuin en het nabij gelegen ‘poepveld’ bieden prachtige kansen om er één natuurlijke speeltuin van te maken waar hun kinderen veilig kunnen spelen.

Gefund: Bekijk dit project

Get Together Ouder & Kind festival(s) - #Opladers

Get Together´en #Opladers geloven in het samen ondernemen van leuke activiteiten voor ouders, medeopvoeders en kinderen. Het sociale netwerk wordt vergroot, de nodige drempels tot vragen en bieden worden weggenomen en ouders worden meer en meer bewust van hoe het nou echt met ze gaat.

Gefund: Bekijk dit project

De Ontharding - Dagelijks Bestaan

Het Dagelijks Bestaan vangt jongeren op die niet meer meedoen in onze maatschappij en dus thuis zitten. Dankbaar zijn wij dat we nu ons mooie Hof hebben in het Emerpark. Wel moet daar nog veel gebeuren… Bijvoorbeeld de inrichting van het woest aantrekkelijk Onthardingsgebouw. In dit gebouw komt onze grote keuken en allerlei ruimten. Hier gaan we mensen ontvangen die graag met ons mee willen doen, behoefte hebben aan gezelligheid of een praatje.

Gefund: Bekijk dit project

Stolpersteine

Wijkbewoners uit de Schildersbuurt Zutphen geven Joodse gezinnen uit hun wijk een naam door hun verhalen in een boek op te schrijven en Stolpersteine te leggen. We hopen met dit project meer aandacht te krijgen voor de geschiedenis in onze buurt en het tegengaan van discriminatie.

Gefund: Bekijk dit project

Culturele activiteiten in Praathuis Zutphen

Praathuis Zutphen wil haar bezoekers naast de Nederlandse taal ook kennis en ervaringen aanbieden die hen leert over de Nederlandse cultuur.

Gefund: Bekijk dit project

Voorstelling Ik - De Rode Hoed

De Rode Hoed is een dagbestedingsplek voor mensen met een verstandelijke beperking, mensen met autisme en mensen met niet aangeboren hersenletsel. We maken hier samen theatervoorstellingen, muziek, films, dans en kunst. We willen geld inzamelen voor de voorstelling "Ik"

Gefund: Bekijk dit project