Projecten

Vitaal Hanzepark fase 2

Met het realiseren van het Vitaal Hanzepark bieden we inwoners van de wijk Noordveen extra gelegenheid om te sporten, te bewegen en elkaar te ontmoeten.

Gefund: Bekijk dit project

Odensehuis Salon op zondag

Eens per maand opening van de huiskamer van het Odensehuis Zutphen, om deelnemers/bezoekers van het Odensehuis Zutphen en buurtbewoners de gelegenheid te geven hun verhaal te tonen en hierover te vertellen.

Gefund: Bekijk dit project

WSV Warnsveld

WSV Warnsveld heeft een aantal praktische dingen nodig voor de administratie binnen hun organisatie.

Gefund: Bekijk dit project

De Kindertuin

De Kindertuin op het volkstuincomplex Hogewest-Laarmansheuvel wil nog meer kinderen en ouders uit de omliggende wijken kennis laten maken met het werken, groeien en bloeien in de tuin.

Gefund: Bekijk dit project

Voedselbanktuin

De Voedselbanktuin gaat groente telen op 500 m2 grond in Warnsveld aan de Molenstraat met in totaal 7 vrijwilligers. Diverse activiteiten zijn op dit nieuwe stuk grond vanaf 1 oktober 2020 gestart. De meerwaarde van de voedselbanktuin is het verstrekken van gezonde (biologisch verbouwde) groente aan mensen met een beperkt inkomen. Daarnaast werken asielzoekers mee die daardoor een fijne dagbesteding hebben en waarbij we kunnen werken aan een klein stukje integratie.

Gefund: Bekijk dit project

Stadswerkplaats & Hand

Kringloopwinkel De Hand en Stadswerkplaats Zutphen intensiveren hun samenwerking. Beide organisaties gaan verhuizen en vanaf hun nieuwe plek zullen ze hun eigen activiteiten uitvoeren én hun krachten bundelen in een Circulair Ambachtscentrum.

Gefund: Bekijk dit project

Van A Tot Zutphen

In samenwerking met Taalhuis bieden we een training in basisvaardigheden aan Nt1-ers. Dit zijn Nederlandstalige volwassenen met een (lichte) taal- of rekenachterstand.

Gefund: Bekijk dit project

Keti Koti 2021

Ik zou graag een Keti Koti dialogtafel organiseren waarin we op 1 juli, de dag waarop we de afschaffing van de slavernij vieren, met elkaar in gesprek gaan om ons te verhouden tot het verleden en door persoonlijke gesprekken heling te laten plaatsvinden. Hierin worden jong en oud, zwart en wit uitgenodigd om met elkaar een maaltijd en een gesprek te delen.

Gefund: Bekijk dit project

Stolpersteine

Wijkbewoners uit de Schildersbuurt Zutphen geven Joodse gezinnen uit hun wijk een naam door hun verhalen in een boek op te schrijven en Stolpersteine te leggen. We hopen met dit project meer aandacht te krijgen voor de geschiedenis in onze buurt en het tegengaan van discriminatie.

Gefund: Bekijk dit project

Zutphen 1572: Ramp & Veerkracht

Een community project in het kader van de landelijke manifestatie 1572, waarbij Zutphenaren voor en achter de schermen samenwerken om een groots theaterspektakel in de Walburgiskerk te realiseren in oktober 2022.

Gefund: Bekijk dit project

Werkplaats Woest Oost

Vanaf het najaar van 2021 organiseren we verschillende workshops, onder de noemer "Werkplaats Woest Oost". Voor 10-20 jongeren (12-25) per keer zijn dit heel diverse bijeenkomsten, denk aan: rappen, fysiek theater, choreografie, stage fighting en mime. Vanaf het najaar van 2021 organiseren we verschillende workshops, onder de noemer "Werkplaats Woest Oost". Voor 10-20 jongeren (12-25) per keer zijn dit heel diverse bijeenkomsten, denk aan: rappen, fysiek theater, choreografie, stage fighting en mime.

Gefund: Bekijk dit project

Oudejaars zaalvoetbal jeugd 2022

Vier Zutphense Voetbalverenigingen organiseren op 30 december 2022 een zaalvoetbaltoernooi voor de jeugd en (jeugdige) asielzoekers.

Gefund: Bekijk dit project

Kunst en Meer

Door culturele activiteiten te organiseren voor mensen die eenzaam zijn of in armoede leven, bereiken we sociale verbondenheid, geven een buurtgevoel en halen mensen uit hun isolement.

Gefund: Bekijk dit project

Senioren popkoor

We zoeken voor dit en het volgend koorseizoen ondersteuning bij het in stand houden van een laagdrempelig senioren popkoor. Na deze aanloopperiode gaan we ervan uit dat we voldoende leden hebben om ons koor financieel gezond te laten draaien.

Gefund: Bekijk dit project

Livestream

Een livestream concert voor en door leerlingen van het Baudartius tijdens de verlengde lockdown.

Gefund: Bekijk dit project

Stadswerkplaats Zutphen in proeflokalen

De Stadswerkplaats heeft de ambitie om mee te doen aan Circulair Ambachtscentrum Zutphen. In aanloop daarnaartoe heeft De Stadswerkplaats in de Proeflokalen ruimte gevonden om in de oude gymzaal hun bestaande activiteiten voort te zetten.

Gefund: Bekijk dit project